exapnsievat

De afgelopen jaren hield SeniorWebNOP inloopspreekuur en gaf computerlessen in een lokaal van Basisschool De Planthof aan de Fjord 44 te Emmeloord. Maar De Planthof heeft alle lokalen zelf nodig dus moesten we verhuizen. We vonden voor ons inloopspreekuur ingaande 1 september 2022 een gastvrije plek in het buurthuis aan de Atlantische straat in Emmeloord.

SeniorWebNOP is een vrijwilligersorganisatie die als stichting, sinds de oprichting op 28 juli 2003, 50-plussers zoveel mogelijk wegwijs helpt maken in het gebruik van de moderne communicatiemiddelen. Of dat nu een pc, een laptop, tablet of smartphone is of nieuwe op de markt komende ICT toepassingen,bij SeniorWebNOP leer je ermee omgaan of word je geholpen een probleem op te lossen.

We vinden dit zo belangrijk omdat de computer steeds meer toepassing vindt in onze steeds meer digitaliserende maatschappij. Denk aan whatsappen of videobellen met de (klein)kinderen; hoe vind ik een YouTube filmpje;waar vind ik handige apps en hoe installeer ik ze op mijn smartphone of tablet;wanneer en hoe moet/mag ik over van Windows 10 naar Windows 11 en wat al niet meer…?

Indien je hulp nodig hebt in de wondere wereld van internet dan ben je bij SeniorWebNOP aan het goede adres.

En tja, dat adres!

We schreven het al het inloopspreekuur is nu in buurthuis “Espelervaart”,Atlantischestraat 18 in Emmeloord. Wel veranderen de dag en tijd. We zien je graag op de MAANDAGOCHTEND, van 9.30 tot 11.30 uur. De koffie van het buurthuis is prima. Koekje erbij?

De inloop is voor iedereen! Je hoeft niet per se lid te zijn van landelijk SeniorWeb en ook met de simpelste vraag ben je welkom.


SeniorWebNOP helpt 50-plussers wegwijs maken op de computer, laptop,tablet en smartphone!

WELKOM

 

 

 

BewijsDeelname2023

 • Windows 10 21H2 nog in gebruik? Tijd om te updaten! 17 april 2023

  Computers met Windows 10 21H2 krijgen vanaf juni geen beveiligingsupdates meer. Microsoft stopt de ondersteuning van deze Windows-versie. Windows 10 21H2 is de Windows-update uit november 2021. Op 13 juni stoppen de maandelijkse beveiligingsupdates. Dat betekent dat Microsoft niet meer kan garanderen dat de Windows-computer veilig blijft.

  Windows up-to-date houden


  Controleer welke Windows-versie u hebt. Kijk eventueel op https://www.seniorweb.nl/tip/welke-windows-versie-heb-ik    Is dat nog Windows 10 21H2? Update dan snel naar een nieuwere versie:
   Klik op de startknop.
   Klik op Instellingen.
   Klik op Bijwerken en beveiliging.
   Klik op Windows update.
   Is er een update beschikbaar? Dan staat er ‘Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 22H2’. En daaronder klikt u dan op Downloaden en installeren.

   
 • Einde Windows 10

  Mensen die nog Windows 10 gebruiken kunnen dat veilig  blijven doen tot 14 oktober 2025, daarna stoppen  de gebruikelijke updates waarmee uw Windows 10 besturingssysteem up to date en beveiligd gehouden werd. 

  Op uw nieuwere laptop of PC ontving u al de melding dat uw apparaat geschikt is voor de eisen die Microsoft stelt aan Windows 11  en dat u kunt of kon upgraden naar W11 en dat raden wij u ook aan zodra u aan de beurt bent.

  Op de oudere apparaten ontving u een ongeschiktheidsmelding met een verwijzing naar  wat te doen.

  XX Ons advies in dat geval is om voorlopig gewoon uw Windows 10 te blijven gebruiken bijvoorbeeld tot medio 2024. Er gaan namelijk geruchten dat Microsoft misschien toch nog nog komt met een alternatieve upgrade mogelijkheid voor het wat oudere apparaat.

   
SeniorWebNOP gebruikt uitsluitend functionele cookies.
Deze maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren.
Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.